Fisksoppa..
Tror bestämt att jag har peppar i ena ögat, inte skönt kan jag säga.. men men de kommer väl ut så småningom och inte nån idé och pilla, för då vet jag att de bara blir värre tyvärr...
Har precis ätit en god fisksoppa som jag fick recept på av en kollega, och hon hade rätt den var väldigt god, ja brukar inte vara så mycket för soppor annars, men den här ger jag pluspoäng, någon annan som vill prova?
Fisksoppa.
6 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 ganska stora potatisar
4 morötter
1 pkt fryst fisk av något slag
2 Lökar gul eller röd, eller varför inte en av varje?
1 fiskbuljongtärning
Salt och peppar, lite dragon och lite paprikapulver eller någon annan krydda som du tycker om..
2 dl Creme Fraiche
Haka morötter och potatis i mindre bitar ( tärningar)
Tag den frysta fisken och dela den i fyrkanter så den lättare blir bitar i kokande soppan..
Haka löken i stora bitar och bryn den en sväng i stekpannan för en bättre smak.
Blanda sedan alla ingredienserna utom Creme Fraichen i en kastrull, vänta tills de kokar upp och låt sen koka i ca 15 minuter, ha i Creme Fraichen och rör om, klar att äta :)
Lätt som en plätt, fast jag ommodifierade receptet lite, då min vän varken har i morötter och potatis, utan har i räkor de sista hon gör ist.. Smaksak helt enkelt :) Denna gång tog jag ett paket torsk och provade med, och resultatet förrutom en bränd tunga var ju väldigt bra, detta provar jag igen!
I helgen blir de att åka till mina päron en vända, då de vill fira min födelsedag, så jag har fullt upp kan man säga..
Ikväll undrar jag om bästaste arb.kollegan och vännen som för övrigt är lite orolig över en grej kanske ev. har möjlighet att ses, och jag skulle även behöva en promenad, men men vi får se hur de blir helt enkelt..
Mia.
Har precis ätit en god fisksoppa som jag fick recept på av en kollega, och hon hade rätt den var väldigt god, ja brukar inte vara så mycket för soppor annars, men den här ger jag pluspoäng, någon annan som vill prova?
Fisksoppa.
6 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 ganska stora potatisar
4 morötter
1 pkt fryst fisk av något slag
2 Lökar gul eller röd, eller varför inte en av varje?
1 fiskbuljongtärning
Salt och peppar, lite dragon och lite paprikapulver eller någon annan krydda som du tycker om..
2 dl Creme Fraiche
Haka morötter och potatis i mindre bitar ( tärningar)
Tag den frysta fisken och dela den i fyrkanter så den lättare blir bitar i kokande soppan..
Haka löken i stora bitar och bryn den en sväng i stekpannan för en bättre smak.
Blanda sedan alla ingredienserna utom Creme Fraichen i en kastrull, vänta tills de kokar upp och låt sen koka i ca 15 minuter, ha i Creme Fraichen och rör om, klar att äta :)
Lätt som en plätt, fast jag ommodifierade receptet lite, då min vän varken har i morötter och potatis, utan har i räkor de sista hon gör ist.. Smaksak helt enkelt :) Denna gång tog jag ett paket torsk och provade med, och resultatet förrutom en bränd tunga var ju väldigt bra, detta provar jag igen!
I helgen blir de att åka till mina päron en vända, då de vill fira min födelsedag, så jag har fullt upp kan man säga..
Ikväll undrar jag om bästaste arb.kollegan och vännen som för övrigt är lite orolig över en grej kanske ev. har möjlighet att ses, och jag skulle även behöva en promenad, men men vi får se hur de blir helt enkelt..
Mia.
Kommentarer
Trackback