Ryggen tar knäcken på mig ibland..

Har precis ätit mannagrynsgröt med rabarbermarmelad till frukost, en annorlunda blandning, men man tager vad man haver i kylskåpet, och bristen på sylt är ganska stor då de inte är nått jag använder i normala fall, men rabarbermarmeladen är ett säkert kort till den rostade mackan, som jag dessutom gjort själv, mumma säger jag bara.. Ska snart göra mig iordning för jobbet då jag jobbar ett till sju idag, sovmorgon och slutar relativt tidigt, och sovmorgonen var välbehövlig kan jag säga.. Igår när jag gick och la mig så hade jag så himla ont igen i ryggen och ner över rumpan, min vän från Glada Huddik har förklarat hur foglossning känns och klart aldrig haft de, men på beskrivningen så kan jag tala om att de kändes verkligen som foglossning igen.. Men de är väl klart när beckenet sitter snett så borde ju känslan vara ungefär densamma.. eller? Hur som helst så nu när jag gick upp så trodde jag att smärtan skulle sitta i fortfarande då sömnen har varit väldigt liten då jag vaknat av att jag haft så ont.. Men den var som bortblåst, vilket känns skönt, för de är inte ett dugg rolligt när man knappt kan ta sig ur sängen för att de gör så himla ont.. Så antar att de är dags för ett besök igen på Ryggakuten, men de får bli när jag fått lön igen, då jag fortfarande inte fattar vart alla pengar tar vägen.. Men men.. Hoppas verkligen att jag inte måste gå med de här igen och jämt, för är de B.S så ja..

Nej dags och blåsa håret och sätta på mig arbetskläderna för att göra ett pass på jobbet..

Mia.


Godis..

Ja var så godissugen så jag satte i mig en ask lejontjära på typ två sekunder.. Nu är de någon bitter eftersmak i munnen och jag vet att de inte är lördag så jag borde inte äta godis, men jag behövde sött helt enkelt.. Jag skulle kunna hämta de andra tre askarna och äta upp dem oxå men ja.. Ja tror egentligen att godissuget beror på att jag skulle jättejättegärna vilja ha en cigg.. Jag vet att jag inte skulle de heller, men då får de bli lejontjära ist helt enkelt.. Men helst av allt skulle jag vilja ha chocklad.. men de finns de tydligen inget här hemma för de åt jag upp häromdagen, vilket känns lite surt just nu..

Hur som helst jag skulle väl inte skriva om försöker att hitta ett bra relativt billigt hotell i Milano för fyra personer, men jag vet inte var jag ska börja känner jag.. men de finns massa sidor och gå in på iaf.. men någon som sitter på något bra tips?

Imorn är sista arb.dagen på denna vecka sen är de ledig helg, och de ser jag så mycket framemot ska bli skönt och vara lite ledig :) Och sovmorgon får jag imorn oxå, då jag börjar ett perfekt :)

Tv och the sen är de nog time to sleep tror jag.. Jättetrött..

Mia.

närmare jul..

Jobbat heldag idag igen, och imorn blir de likadant, dock en och en halv timme mindre, men de märks, de märks at tman inte är van med att jobba såhär.. Fördelen är dock att jag inte alls är lika trött på eftermiddagarna och orkar fortsätta jobba, annars brukar jag ju vilja sova middag när jag kommer hem, men de är väl egentligen bara för att jag tycker att de är så himla skönt :) Nu sitter jag med en het kopp the, ser lite tv men väntar mest på Grey´s som börjar kl nio, sen är de sova som gäller, kommer fömodligen vara ännu tröttare imorn än imorse misstänker jag, och fredagen ja.. Fredagen kommer säkert vara helt utslagen på kvällen och får vara glad om man orkar vara vaken under hela Idol..

De märks att de börjar närma sig jul nu och inte alls många veckor kvar, nio veckor kvar ganska exakt.. Så tiden går himla fort och de märks allra helst på jobbet iome att de är där jag spenderar mest tid då såklart.. Och de börjar hända mycket nu och de är mycket och tänka på och de kommer bli en hel del extra timmar nu misstänker jag.. bara denna vecka gör jag typ 20 timmar mer än va jag brukar då jag har kortvecka, och mer kommer de bli.. Men de behövs och kommer förhoppningsvis märkas i plånboken oxå.. Och då vi börjar med ett nytt system på jobbet så ska de läggas in massa saker och de ska bli mer självgående, och de där programmet tar tid och fixa med innan de är klart.. så ja de finns och göra om man säger så :) Och de är bara bra de nu när de blir mörkt och man kanske känner sig lite hängig eller deppig och då är de bra om man kan göra nått med den vakna tiden på dygnet helt enkelt, och sen får man pigga upp kvällarna med lite mys och kramar och ljus och the och bara mysa runt..

Ser på Arga Snickaren nu och shit va ja känner igen mig med de där, tur att allt har utvecklats till ett mycket mycket mer positivt läge :) Och att dagens läge ser helt annorlunda ut :) Ibland blir de bara så himla annorlunda och bra helt enkelt :)

Nej koncentrera mig lite på tvn och bara vila lite i soffan..

Mia.


o bilen går bra?..

Hemnet.se är en farlig sida, men samtidigt väldigt bra, för man kan sätta sig ner och drömma i lugn o ro om ett hur som man skulle vilja ha.. Har sett en hel del då de finns mycket fina hus ute på Hemnet just nu och i fina miljöer här i blge.. Och titta får man alltid göra så får man se vad som händer helt enkelt.. Önskar bara man hade lite mer pengar så att man kunde ha råd me de man ville ha oxå.. men men drömma får man ju göra..

Just nu är de rätt  mycket timmar på jobbet då jag jobbar till fem och sex ist för två och tre, vilket förhoppningsvis kommer visa sig i lönekuvertet, och gör de de så ska jag lägga undan till resan som är planerad att göras i maj :) Så de ser jag framemot väldigt mycket :)

Annars flyter allt på och de känns överlag som att jag är nöjd med de mesta i mitt liv just nu, känner ett leende som kommer smygande hela tiden och kommer på mig själv ibland, men de är väl så de ska vara :)

Ringde sötfröken idag med min skönsång då hon fyller år idag, STORT GRATTIS till henne! <3 Saknar henne massor men vet att hon har de bra där hon bor, så då får man väl vara nöjd ändå :) Men de skulle inte göra nått om vi bodde lite närmre igen.. Vilket fall som helst ja må hon leva :D

Hittat en artist som fallit mig i smaken just nu, Bruno Mars, mycket bra helt enkelt :) Så nu när mörkret är här och ljusen är tända så nynnar jag på Just the way you are och Talking to the moon.. Lyssna på de låtarna vet ja :)

Nej nu snart dags för sova, slut idag, och värre kommer de bli efter varje dag denna vecka då jag inte är van och jobba såhär "långa" dagar längre..

Sova.nu efter Desperata..

Mia.

Ska lämna tillbaka en grej oxå, men de har kommit så mycket ivägen, o jag haar inte kommit mig för, men ja har inte glömt bort de ja ska, lovar!

sverige, sverige..

Jaha denna måndagen började ju så himla bra.. hmm.. :P Kom ner till bilen någr aminuter försent och fick knappt in nyckeln i hålet, då jag tvätta bilen igår och de var visst vatten kvar i låset.. sen skulle jag ge mig in i ett försök att skrapa rutorna, vilket satt som berg, och ena bildörren gick inte att få upp... Nåväl när jag väl kommer iväg så är de ju jordens kö ut ur kvarteret och sen är de "rusningstrafik" ut genom stan, hamnar bakom en lastbil och med alla dalbor som kör i motsatt riktning så var de i princip omöjligt att köra om.. Nåväl jag kom till jobbet, lite senare än utsatt tid och fick jobba över då de dök upp lite förhinder så får väl vara glad att jag lyckades ta mig igenom dagen som inte alls såg ut att bli mycket till världen först.. men ibland kan skenet bedra..

De var en kollega idag som sa att vi skulle släppa en atombomb över afghanistan och göra en parkeringsplats över hela landet så de blev slut på allt krig, då vi tog upp en återkommande disskution i tidningarna om de svenska soldaterna som är där.. De ständiga oxå återkommande är att i de länder de är krig, jag har egentligen ingen aning om varför de måste ha ihjäl varandra, men de beror ju på religion till 99 procent.. I alla länder där de förekommer krig så är de ofta muslimer och kristna och andra troende som inte kommer överens med varandra, och ist för att inse att de tror på typ samma "gud" så har de ihjäl varandra.. Spännande de där med Religion faktiskt.. (lite smått ironisk..) Hur som helst så kommer vi fram till varje gång att de svenskar som åker till dessa länder, väljer att åka dit själva och vet vad de ger sig in på och vill hjälpa till och då tycker jag att även om landet är livsfarligt, så ska de ha en eloge för att någon vill åka dit och försöka hjälpa till, och vill de åka dit, så tycker jag att även om de vet riskerna och vill dit så är de helt ok för dem att åka dit. Och de är ju som sagt inte någon som tvingar dem, och ist för att säga att vi vill ta hem alla soldater, så ge dem en eloge för att de vill vara där och hjälpa till, och kanske göra nått för att de ska sluta ha ihjäl varandra, och visst de dör någon då och då och någon blir skadad, men de ville själv åka till detta land och hjälpa till, och låt de då göra de helt enkelt..

Hur som helst när vi kommer in på Afghanistan som jag inte har en aning om de stavas så men hur som helst, så kommer vi in på invandrare och sånt som gör mig upprörd.. I blge där jag bor så bor de ju en hel del invandrare och svenskar med annat land som föregående bostadsort (hittar inte rätt ord just nu..) Och varav de bor en hel del somalier i denna stad. Innan jag går vidare med de här så ska tilläggas att jag har INTE NÅTT EMOT invandrare eller svenskar med annan bakgrund, inte alls. Iaf så ska de få en egen moské och en egen tv-kanal här i lokaltvn. De är väl helt ok, dock kan jag inte ge me mig på den där biten av moskén men de är en helt annan sak.. Men till saken tillhör att Somalia är ett av världens mest kvinnofientliga länder, där de i stort sett är ok att göra vad som helst med en kvinna och helt ok och lämna bort till en man, trots att de inte är mer än elva tolv, och de tycker jag är helt fel, och de kommer till en punkt där i Somalia är hell lagligt att våldta en kvinna, vilket jag befarar kommer öka våldtäckterna ännu mer här i blge, då de redan är ett ganska stort problem.. Jag har länge skrivit att jag ska ta upp en disskution om Sverigedemokraterna, och de kommer här.. Jag har några vänner som öppet sa att de skulle rösta på Sverigedemokraterna i valet och stod för de, och då ska tilläggas att de var lika många tjejer som killar som sa de till mig. Jag vet att de ofta får motstånd när man säger att man tänker rösta på SD. Men de är ofta för att folk tror att man tycker lika som SD. Vilket inte alls stämmer.. De som är så humoristiskt i hela valsåpan är att alla andra partier ville knappt prata med SD för deras valpolitik, och visst de kan anses som rasister eller nazister och de bara ska vara blått och gult, men jag tror om de andra partierna kanske kunde öppna ögonen och tänka en gång till, Varför röstar helt plötsligt så många på SD? De måste ju finnas en anledning till att folk gör de.. Ja vill inte skriva att jag har hela svaret då de säkert är massa massa folk som är rasister och nazister som röstat på dem, men någon del av procenten beror inte alls på de..
De jag pratat om har exakt samma resonemang som mig, att de måste ske en förändring, och att folk röstade på SD för att de ville att partierna ska få upp ögonen, de har inget emot invandrare, utan de vill bara att de ska vara en paus, ta hand om de som redan bor här, svenskar som invandrare, ta hand om alla först innan de tas in fler i vårt land, se till så alla som har de dåligt ligger på gatan och så får de bra först, och sen kan man ta emot invandrare.. Och de vill även ändra på reglerna för invandrare som begår brott, man har fått en chans att få stanna i detta land, ta då hand om den ist, sköter man sig inte då behöver man faktiskt inte vara kvar, då kan någon annan som kanske förtjänar att vara här komma hit ist.. Jag röstade inte på SD, men jag förstår de som gjorde de, jag tillhör de som röstade på Socialdemokraterna, men även om jag inte vill ha blått, så ivll jag ändå att de ska ske en förändring. Jag tycker de räcker, ta hand om de som är här, gör som danmark gör.. Ett år att lära sig språket, två år att skaffa ett jobb, annars åk hem igen, de som verkligen vill kommer ju fixa de, och förstå att vill man något måste man verkligen försöka, de är så man tar sig någonstans.. Jag vill heller inte att man ska ha varken slöja eller burka på sig, jag vill att man ska ta seden dit man kommer, vi har inte slöja eller burka på oss här, men när vi åker till de länderna så lär vi ha de. Jag vill att man ska gå i kyrkan när man har skolavslutning, för de så vi gör i Sverige, man får ta seden dit man kommer helt enkelt, oavsett om man är svensk eller inte, de gäller ju för alla länder, jag vill kunna sjunga min egen nationalsång på nationaldagen utan att klassas som rasist eller nazist, jag vill kunna vara svensk och vara stolt över att jag bor här, och alla andra som är svenska medborgare oxå, oavsett om de är mörkhyade eller vithyade, men jag tycker att samma saker ska gälla för alla, ta seden dit man kommer helt enkelt.. Jag vill kunna ha dessa åsikter utan att klassas som att jag är främlingsfientlig, för de stämmer inte, jag sätter på mig en slöja om jag åker till Iran eller Irak, men de betyder ju att de ska vara lika här, vem vill ha sitt barn på ett dagis där någon använder Burka och man inte kan se vem personen är? Är de någon man kan lita på?
Går man in på SDs hemsida så finner man faktiskt något som inget annat parti tar upp på samma sätt, för att de inte törs säga va de tycker om de för att bli kallade för något de inte är.. Visst SD är väl ett främlingsfientligt paarti, men kanske de andra partierna borde ta och få upp ögonen över varför en sån chockartad del röstade på dem, ta hand om alla som bor här först, ändra reglerna för slöja och burka och ändra straffen för brott, var inte så himla svenska hela tiden och var lagom, våga säga till och våga visa någon åsikt och inte bara sticka huvudet i sanden när de kommer till saker som vi tycker är viktigt.. Hur som helst de är säkert någon som blir jätteupprörd över mina åsikter och blir arg, men till sakern hör inte att jag vill bevara sverige svenskt, jag röstade inte på SD och jag har absolut inget emot invandrare, men de behöver ske en förändring och jag vill bara att alla våra politiker ska öppna ögonen.

Hur som helst de här var min version om mitt liv och mina åsikter, och de passar inte alla jämt, men så är de och jag blir ju inte arg när folk säger att de ska rösta på KD, för tänk egentligen på de de står för och va de tycker, man kan inte alltid tycka lika, men jag vill ju inte ha ihjäl någon för de.. Jag vill bara säga min åsikt, för att jag kan, och för att de är en fördel med att bo i detta land, att man faktiskt får göra de.

Mia.

Datorj**el..

Är de inte de ena så är de de andra.. brukar de inte vara så? Jag blir så himla matt helt enkelt.. Datorn min har pajat helt enkelt.. Windows funkar inte alls, och jag vet inte hur jag ska göra helt enkelt, för jag behöver installera ett nytt Windows, och jag fick aldrig med någon skiva när jag köpte datorn så jag är fast just nu.. Efterlyser någon som kan hjälpa mig på FB, men de är lite dåligt med respons på de, men man kan ju alltid försöka.. Nåväl så känner jag mig iaf väldigt handikappad utan fungerande dator, men men jag har inte pengar just nu för att fixa de, så är antingen en skiva som jag lyckas få tag på från någon, eller inte nån dator alls helt enkelt.. Pengarna bara rinner iväg, och man blir så less på saker som går sönder hela tiden, man kommer lixom aldrig ikapp och spara en slant.. typiskt men sant.. De dumma med att vara utan daator oxå är att jag inte kommer åt banken, och de kan bli lite jobbigt nu när de är autogirodags.. Jaja de löser sig.. Sen..

Jag hade som vanligt massa att skriva men de får bli en annan gång när jag inte är så trött, de måste vara hösten och mörkret helt enkelt som får mig att bli dödstrött vid sjutiden redan, eller så börjar jag bli.. gammal?! nej.. de är nog mörkret tror ja..

Återkommer en annan dag och hoppas att datorn blir frisk snart helt enkelt, annars kan de bli lite jobbigt..

Mia.

Sten som lättar :)

En sten som fanns över mitt hjärta släppte för ungefär en timme sen, då jag har fixat en grej som jag har funderat länge över, och nu kommer de se mycke lättare ut här framöver, sånt gillar jag! Ekonomin talar jag då om såklart.. Men nu är de fixat och de känns för himla bra måste jag säga :)

Imorn då blir de jobb, har ringt och sagt att jag kommer.. :) Och skulle så gärna vilja åka på ett TWparty ikväll som jag är bjuden på, men jag vill inte smitta ner några barn ifall de liggar kvar ögoninflammation, så lika bra och stanna hemma då, kan trösta mig själv med att ikväll är de iaf Greys :)

Äter ett ganska sent mellanmål idag, då jag insåg att jag visst hade missat och äta lunch.. men lite the och macka och ett kokt ägg, så är jag åter på spåret igen.. Ser framemot middagen oxå då de blir nudlar, grönsaker och kyckling smaskens säger jag bara..

Inväntar oxå två hyllor som jag kommer att få idag, de kommer bli så himla snyggt efter att jag målat de mattsvart och fått upp de ovanför tvn :) Då ska även mitt M som jag fick i födelsedagspresent av en bästa tjej upp på hyllan, följt av de två snygga ljuslyktorna jag fick av två bästa vänner oxå :) De kommer bli så snyggt, och de bästa av allt är att jag tyvärr måste köpa två ljuslyktor till, tråkigt va? :)

Borde få något mer uträttat idag, men jag vet inte riktigt var jag ska börja.. Såg att icamaxi hade ljung på rea för en tia styck, så kanske skulle ge mig ut på en promenad och fixa till balkongen lite..

Mia.

En enkelriktad konversation..

Nu har jag haft en och samma låt i hjärnan i två och en halv veckas tid, så nu blir de och spotifya så jag får bort den.. I need a hero.. Men ja vet ju att de kommer från Idol då Minnah sjöng den så är väl därför jag gått och nynnat på den, jobbigt dock när man bara kommer ihåg en rad från texten.. Men nu kanske den går bort..

Imorn då SKA jag gå till jobbet helt enkelt, de är så himla stressande och vara hemma när man inte är sjuk, utan de "bara" är ögonen som krånglar.. Är fortfarande lite orolig över att de är B.S men mina vänner säger att de inte är någon fara, men nu gör de ju faktiskt ont när jag hostar oxå, men de är väl ingen fara antar jag, de är väl bara en massa massa tillfälligheter..

Visst är de drygt när man känner att man har massor som man borde göra, men har absolut inte nån som helst lust till nått av de..

Och för övrigt så kan de inte sluta skriva en massa om politik i tidningarna, valet är över, de är klart.. Men de är väl bara jag som är intresserad av att läsa om annat misstänker jag..

Ska försöka iaf och ta tag i dagen och försöka göra nått me den, igår så deckade jag i soffan innan kl var nio, visst mycket skönt, men ja hade ju sovit sådär en tolv timmar dygnet innan oxå typ, men jag tror de är mörkret som spelar en ett spratt, då man tror att kl är massa mer än va den egentligen är, men de är himla skönt att vakna och känna sig utvilad, de gjorde jag även imorse, då jag gick upp för frukostsällskap och sen gick jag och sov igen, de skulle jag inte gjort, för när jag vakna igen så var jag helt utslagen kändes de som så.. Men och andra sidan, va ska jag göra från kl sju på morgonen? :)

Skulle vilja klä in balkongen med massa fuskgransgrenar och någon ljusslinga så de blir fint, men de känns som att de kan var lite tidigt för de faktiskt..

Att skriva här blir ibland som att ha en konversation med sig själv, vilket inte alls är meningen utan de ska ju vara massa funderingar över saker och ting och sånt, men jag antar att jag för tillfället inte har så mycket funderingar utan bara är och allt flyter på helt enkelt, eller så behåller jag de för mig själv så de inte ska komma till fel personer så kan de ju oxå vara, när man vet vilka vänner man har oh vilka som inte är de..

Träffade en gammal vän på stan när jag och min kära vän var på väg till kupolen och de var iaf trevligt och träffa henne och vi började prata om den där byn som gud glömde, och hon är nog där lite oftare än mig, men var oxå så himla less på de, och sa precis som jag att de var skönt och bo här, och så skönt och slippa allt, här kan man bara vara sig själv! Utan konstigheter helt enkelt, och de är faktiskt så att här är man sig själv, man får vara sig själv och man behöver inte höra en massa skit, varken om sig själv eller någon annan, och de är så skönt faktiskt.. Ibland förstår inte jag hur andra människor kan tycka att de är så skönt att gotta sig i andra? Varför måste man vara så himla "ond"? Och de vore ju så himla grymt om mina bästaste vänner kunde flytta hit oxå, men jag vet ju att de bara är ett önsketänkande och förmodligen aldrig kommer och hända, men men.. Jag har iaf kommit på att jag älskar att bo i stan och jag vill förmodligen inte flytta härifrån på ett bra tag och av någon anledning så känner jag mig mycket lyckligare av att bo här än där, och de är klart de är många olika faktorer som spelar in på de, men vem vill inte bara vara, bara vara sig själv helt enkelt? Utan att orka bry sig om andras misslyckande? Inte jag, och jag är nog mer den person som börjar gråta av lycka när jag ser någon annan som blir j**kligt glad och lycklig, och inte den som gottar sig i andras ondo.. Men de är klart, de är ju bara jag..

Mia.

Ekonomin..

Tacos till middag, mycket gott, har blivit en återkommande middagsrätt nu på sistone, men denna gång lite annorlunda fast ändå inte, men dock mycket god!

Sitter och funderar på hur denna månaden ska gå ihop, ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte alls.. 4 veckor kvar till lön, och man kan säga att de är slut på kontot ungefär, så himla trist alltså.. Sen börjar ju julen närma sig och de ska inhandlas massa julklappar och ja pengarna rinner iväg, plus att jag jättejättegärna vill åka utomlands i maj, som vi har bestämt nu att de borde bliav, de vore så himla roligt, men just nu ser de ju så himla mörkt ut.. Men men de löser sig säkert, bara jag får bort vissa betalningar så är de väl lugnt sen, och om man lyckas få hiop lite mer timmar så att man kan lägga undan en och annan krona helt enkelt.. Hoppas jag verkligen på.. Och drömmen vore ju verkligen att komma iväg på en till resa i höst, men kan man ha sån tur så att man lyckas med att åka på två rätt dyra resor på ett år? Lyckas man med det? Hur som helst så är de sparläge som gäller nu för att här ska åkas utomlands.. Och just nu behöver jag inge skor ingenting för jag köpte ju världens snyggaste stövletter här, eller ja fick ju i födelsedagspresent, apläckra helt enkelt.. Så no more shopping, får se hur de går då helt enkelt..

Ögat är bättre, men fortfarande inte bra, så får lov att tyvärr vara hemma imorn oxå, jag som hade hoppats på att jag skulle kunna jobba imorn.. typiskt dumt säger jag bara.. Men men hoppas på att de blir bättre så jag faktiskt kan gå och jobba på torsdag, tycker jag har blivit sjuk jämt nu på sistone, varje månad är de ju nått, och de är inte likt mig, jag brukar ju sällan vara sjuk.. Men jaja, thats life, eller?

Nej, nu ska jag göra mig en kopp the och vila ögonen lite, genom att se lite tv, låter inte de som en vettig idé..?

Mia.




j**la öga..

Piss, skit och helvete..

Mitt öga är helt totalt igenbommat rent ut sagt.. Trodde jag fått nå skti i de igår, men imorse så kunde jag inte öppna nått öga så de kan bara betyda en sak, ögoninflammation.. Idiotgrejs helt enkelt.. Jag har ju inte råd och vara hemma helt enkelt.. Då de gör ont oxå så har jag ringt vårdcentralen utifall att för att se om de finns något att göra eller om jag har skadat ögat.. Men ja tror fortfarande att de har och göra med B.S.. men ja hoppas på att de bara är en inflammation i följd av min förkylning, men grejen är att jag behövde verkligen verkligen jobba..

Suck.. Men jaja.. Ja ser inte helt och hållet heller så var de bra med de, då de rinner ganska mycket.. hoppas verkligen att de är bra till eftermiddagen så jag kan ta mig till jobbet imorn, men just nu ser de mörkt ut tyvärr..

Annars så tycker jag att de mesta rullar på som vanligt, dock är ekonomin på de lägsta nivån som de bara går, men nästa månad så blir de förhoppningsvis bättre..

Hade verkligen en kanonhelg i helgen, på fredagen så var de ju födelsedag, som firades med jobb och senare på kvällen en supergod middag med supertrevligt sällskap :) På lördagen så var de jobb och senare p-fest som betydde I.C.E i blge och Lazerdoom, vilket var jättejätteroligt, senare blev de middag lite lekar massa skratt och massa massa vin och på söndagen undrade jag om jag skulle överleva då jag mådde så himla dåligt, men efter haft en dejt med toan så blev de bättre... Huvudvärk, men lyckades ändå ta mig till affären och inhandla mjölk till tårtan, då jag skulle få hem några av de bästa vännerna :) Och de ramla in allihop i stort sett samma tid och trevligt som tusen var de, dock så var de inte så många som var så sugna på fika, då hälften mådde som mig ungefär, haha dessa p-fester.. Men vi satt och kackla, jag fick självklart underbara fina presenter och de var så trevligt att de ville komma! De bästa gjorde min bakisdag till en mycket bra dag, och så igår var de måndag igen..
Jag blir så rörd och så glad när folk kommer ihåg att man fyller år, då jag är jättedålig på de själv, och alla fina sms som värmde, alla samtal och se en hel drös fb. meddelande, som vanligt när någon fyller år, men ändock jag blir så himla glad och tackar så himla mycket :)

Igår hade vi en disskution här, och jag ska helt enkelt sluta vara trevlig mot folk jag inte känner från början, då de uppfattas som något helt annat, vilket jag inte alls tänker på, utan jag vill bara vara trevlig helt enkelt, men de ska man inte vara, då de kan uppfattas som man flörtar, varför skulle jag gå och flörta hejvilt med folk jag inte känner, idiotmänniskor som tror de då, jag är ju bara trevlig och glad helt enkelt, men de kan tydligen vara fel de med.. De skulle se mig nu, då skulle de tro att jag flörta hela tiden, då jag inte kan öppna ögat ordentligt haha..
Humor säger jag bara.. De behöver ju inte alls betyda att man flörtar bara för att man är trevlig..

Nejhej, om vårdcentralen skulle kunna ta och ringa upp nudå, då kl är över åtta och de skulle ringa åtta, men jag gillar de systemet som de har att de ringer en ist för och stå i den där telefonkön, som kan vara bland de absolut tråkigaste som finns.. Nackdelen just nu är de ju lite dumt då jag har valt djurås vårdcentral, men inte kan köra bil, då jag inte ser ordentligt, så hoppas få komma in på blge sjukhus..

Mia.

saknar sötfröken!

Satan i gatan vilken humor är ibland när jag och söta Fröken pratar om saker när vi slår en pling på telefon, idag disskuterade vi nog de mesta som vanligt, inte något ovanligt i de kanske, men tänka sig att vissa saker är sån humor och att vissa människor är konstigare än andra helt enkelt.. För jag är ju heeltt normal..(?!) :) Iaf skönt att höra hennes röst och kackla lite, var ett tag sen sist och nu är de väl lite mer uppdaterat, och jag längtar ssssååå tills hon dyker upp i dalaland igen.. Och ska bli kul och se hur står sötungen och storebror blivit nu :)

Sitter med en halvdrucken kopp the och har tagit de lugnt sen jag sluta, vilket kan behövas, men ska ta och göra mig iordning snart för en vända till kupolen och se om jag kan hitta några gobitar, finns några skor jag vill ha och så finns de säkert lite annat smått och gott, frågan är bara vad, och jag vill ju inte bara köpa en tshirt från mammas och pappas presentkort, utan mer något som räcker längre, typ ett par jeans.. Men vi får se helt enkelt va jag kommer hem med, och jag har ju några hundralappar att göra av med, så ska bli spännande, men i lugn och sansad takt, då förkylningen är lite väl aggresiv.. Vill ju vara frisk på p-festen, och för övrigt med för den delen..

Nej nu kupolen..

Mia.



små detaljer som gör en lite nere..

Ibland älskar jag verkligen mitt liv! :) Fast de finns saker som jag inte alls gillar.. Såsom att jag har dragit på mig en förkylning som inte alls är rolig, där de känns som om jag har feber och ont i kroppen hela tiden, men tempraturen i kroppen ligger på de normala, så bara en aggresiv förkylning som satt sig i huvudet.. typsikt.. Sen finns de en liten detalj till som gjort de lite jobbigt i min hjärna just nu och de är en ja va ska man säga dna grej som spökar i mitt huvud som jag ska ta reda på lite mer om, så hoppas på att doktorn och jag kan komma fram till de bästa, för är de följden av de, så kan de bli inte roligt alls.. Men de får jag försöka skingra från tankarna och tänka på nu för tillfället.. Svårt men jag får tänka på annat tills jag vet mer..

De som är bra nu är att ja vet lite mer och jag hoppas att alla frågetecken ska redas ut snart, men jag hoppas ju på att de inte är så, att de inte är någon fara, hoppas hoppas hoppas..

Nej uppdaterat och klart för stunden, behöver sova lite om jag ska få bort förkylningen så får jag ta allt som varit i huvudet den senaste veckan en annan dag..

En annan notis, jag fyller år om två dagar, snart en(!) bara så ni vet :)

Sova!

Mia.


Ledig helg, igen..

Känner mig en smula varm, tror att de är tröttheten eller så är febern på ingång, vilket oroar mig, då jag som vanligt inte alls har tid att vara sjuk.. Inte alls! Men än sålänge har jag inte drömt något om ormar så då kan jag vara lugn, för jag precis som en vän drömmer mardrömmar om ormar när vi blir sjuk, konstigt de där, men när de kommer ja då vet man att de är nära.. Men de kan oxå vara så att jag slappnar av för att de är helg, för känner lite smått huvudvärk oxå, eller så är jag nervös över om ja får presenter imorn eller inte..

Hur som helst så ska jag slappa lite nu, sen laga lite lax till middag, äta lite god frukt och se Idol med trevligt sällskap, sånt gillar jag!

Imorn bär de av till mina päron och jag skulle vara så duktig att tanka bilen idag, så de slapps göras imorn, men virrpanna som jag är så blidde de inte av, så får tat imorn helt enkelt..

Ringa ett telefonsamtal kanske, eller är de mitt i middagsdags nu för fröken? Hur som helst så har jag sett framemot den här helgen oxå, och de blir skönt med en för omväxlingsskull lugn helg helt enkelt.. De har ju hänt saker hela tiden några helger i rad nu så kan vara skönt med en lugn helg, för nästa helg är de dags igen, och denna gång personalfest, de ser vi framemot :)

Ikväll hejar jag på när Olle sjunger Talkin about a revolution i Idol.

Mia.


Fisksoppa..

Tror bestämt att jag har peppar i ena ögat, inte skönt kan jag säga.. men men de kommer väl ut så småningom och inte nån idé och pilla, för då vet jag att de bara blir värre tyvärr...

Har precis ätit en god fisksoppa som jag fick recept på av en kollega, och hon hade rätt den var väldigt god, ja brukar inte vara så mycket för soppor annars, men den här ger jag pluspoäng, någon annan som vill prova?

Fisksoppa.

6 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 ganska stora potatisar
4 morötter
1 pkt fryst fisk av något slag
2 Lökar gul eller röd, eller varför inte en av varje?
1 fiskbuljongtärning
Salt och peppar, lite dragon och lite paprikapulver eller någon annan krydda som du tycker om..
2 dl Creme Fraiche

Haka morötter och potatis i mindre bitar ( tärningar)
Tag den frysta fisken och dela den i fyrkanter så den lättare blir bitar i kokande soppan..
Haka löken i stora bitar och bryn den en sväng i stekpannan för en bättre smak.
Blanda sedan alla ingredienserna utom Creme Fraichen i en kastrull, vänta tills de kokar upp och låt sen koka i ca 15 minuter, ha i Creme Fraichen och rör om, klar att äta :)


Lätt som en plätt, fast jag ommodifierade receptet lite, då min vän varken har i morötter och potatis, utan har i räkor de sista hon gör ist.. Smaksak helt enkelt :) Denna gång tog jag ett paket torsk och provade med, och resultatet förrutom en bränd tunga var ju väldigt bra, detta provar jag igen!

I helgen blir de att åka till mina päron en vända, då de vill fira min födelsedag, så jag har fullt upp kan man säga..

Ikväll undrar jag om bästaste arb.kollegan och vännen som för övrigt är lite orolig över en grej kanske ev. har möjlighet att ses, och jag skulle även behöva en promenad, men men vi får se hur de blir helt enkelt..

Mia.

Iskallt..

De är iskallt i min lägenhet.. Jag vill kunna ha långärmad tshirt utan att frysa.. Förstår inte hur ska de här bli i vinter? och förra vintern var de mycket varmare i lägenheten.. jaja bara bita ihop helt enkelt, om de nu går när jag snart skakar tänder.. hmm...

Jag och min tvättmaskin har inte samma uppfattning om hur lång tid tiden är helt enkelt.. i min värld är 15 minuter 15 minuter och inte varken en minut plus eller minus, men min tvättmaskin den tycker oftast att 15 minuter är 25 minuter.. hmm de är nått knasigt där..

Sitter och väntar på att jag ska få byta om och bege mig till spåret, men de bästa har inte slutat än, så jag får vänta ett tag till helt enkelt..

Frostade även av frysen idag.. de måste vart en rolig syn då jag satt med blomspruta i handen och spruta på isen för att de skulle gå fortare, men då den var täckt i is typ så tog de ett bra tag iaf, men nu är de gjort så nu kan jag börja inhandla mer mat igen, bra va? :)

Tacokyckling står på menyn idag, ska bli mumma.. :)

Men först en vända i spåret..

Mia.

Nöjd?! :)

Tog mig sovmorgon idag, som vanligt när jag är ledig.. Gick upp vid elva för då ville inte mobilen snooza något mer, vilket är förståligt efter en och en halv timme.. Men ändå sovit sådär elva timmar så kan inte påstå att de är brist på sömn, men snarare tvärtom.. Men känner inte att man måste gå upp när jag inte har nått inplanerat heller.. Har slängt i en tvätt, ska ta fram snabeldraken, då de var ett tag sen och diska lite, bära upp tvkartongen på vinden och ev. åka ut till skogen och leta efter lite trattisar. Men förmodligen blir de stanna hemma hela dagen, enda ärendet jag har idag är ju till affärn och handla för middag idag, då de blir typ kycklingtaco och Greys och bästaste arb.kollegan och vännen kommer ju förbi oxå :)

I helgen var vi ju till rättviksmarknad, och på söndagen så var jag hemma och inväntade bio, medans min vän va upp till rättviksmarknad igen, och efter bion i bilen stod det ett paket som innehöll en jättefin ljuslykta som man hänger typ i taket, som jag stod och tittade på på lördagen, den tackar vi så himla mycket för, och den passar så bra i hörnet där murgrönan och passionsblomman står :) Tack!

I helgen som kommer blir de ett besök hem till mamma och pappa då de vill fira lite, eftersom jag tydligen blir ett år äldre om två veckor(?!) kan de vara möjligt? Känner mig som hmm 22 eller ja.. Ja hur som helst så blir jag 28 och har två år kvar till trettio, lite smått panik börjar krypa framåt, då de där med familj och grejer börjar kännas lite stressande, men och andra sidan har jag ingen brådska.. Men man blir ju lite smått sugen när jag läser en gammal barndomskompis blogg och hon har 4 eller 5 barn och massa bilder på kläder och annat skoj till barn så ja.. Men jag håller fötterna nere på jorden ett tag till, jag är ju den där som ska göra karriär(?) först.. haha eller hur var de nu igen?

Hur som helst är jag nöjd med tillvaron som jag har de nu och skulle inte vilja ändra så mycket just precis nu så jag fortsätter i den här takten, och tänker ett steg till innan jag gör något, så de inte blir fel igen.. Men de är klart, visst blir man frestad ibland.. Jodå..

Hösten är här iaf, och idag ser de sådär grått och tråkigt ut ute som de bara kan göra på hösten, solen tycks inte ens vilja tränga sig igenom molnen de minsta och ja löven faller och regnet ligger i luften.. Men de betyder ju att man kan göra oändligt mycket inne ist..

Lägger upp lite här hemma till en resa, planerar lite grann, dock väldigt lite, men hoppas på att kunna åka iväg två gånger nästa år, jag vet att med vissa ekonomiska situationer här hemma kan de bli jätte jättesvårt, men jag hoppas iaf och de vore grymt att få se fram emot lite semester och en utlandsresa eller två.. hoppas hoppas, men först blir de en resa hem till mor o far, och se vad de har hittat på i födelsepresent, spännande, jajamensan..  De som är så skönt nu med att vara lite äldre, de är att man har de mesta man vill ha, inget som direkt står på inhandlingslistan, men självklart finns de saker man önskar att man hade som man inte har, men önskelistan i år består nog mest av strumpor och skor faktiskt.. Tror presentkort är den nya trenden i år för min del haha, de värsta är att jag måste hitta på en önskelista till julen oxå.. Men de får bli nästa bekymmer.. Nu ska jag ta tag i lilla disken och sen är väl första tvätten klar misstänker jag..

Mia.

Bio, och en toppenhelg, verkligen..

Har haft en toppenhelg på alla sätt, förrutom en liten detalj, men i make it up to you later, promise! Grease var.. ja grease helt enkelt.. Har inte sett filmen någongång, men har ju ändå lite humm om va de handlar om, inte helt bakom flötet där, men kan väl bero på att man bör veta vad grease handlar om och sen är de ju en film, och ja tycker mig själv att jag är bra på film, och allt va som har me de och göra... Hur som helst så tyckte jag iaf att Marie Serneholt gjorde en fin insats, Sebastians var bra men ändå så tycker jag nog inte att hans skådespelartalager var så bra faktiskt.. Men de stora hela så var de bra, biljetterna kunde ha kostat lite mindre, men o andra sidan så är de ju en hel drös med personer som ska ha lön så ja förstår ju biljettpriset.. De var iaf bra och mitt sällskap var väldigt trevligt, och hela dygnet var toppen helt enkelt! Måste göras om igen så fort de bara går! Igår spenderades kvällen hos en arb.kamrat som nyss har flyttat till en lägenhet i närheten med hans tjej, så blev att spendera hela kvällen där, och vid två tog vi våra jackor och begav oss hem, i sällskap av bästa vännen och arb.kollegan och hennes pojkvän som mötte upp oss från en tillställning i Mockfjärd.. Så idag känns mitt huvud lite kan jag säga, men de är väl mer brist på varannan vatten som är felet.. Men de är inte så farligt, och nu efter fått i sig frukost och lunch så känns de defenitivt bättre... Inväntar på att gå på bio idag, ska bli trevligt, och de är tecknat som står på menyn idag, får se då :) Har ju sett 1an och 2an så de lär väl vara snarlika när de nu är dags och se Toy Story 3... Varför jag valt denna film har sina skäl.. Och jag ser framemot, och ser framemot och se reaktionen på en viss liten kille.. :)

Imorn börjar jag joba ordentligt igen efter att ha haft en två veckors sjukskrivning och lite semester och har jobbat 6 dagar på en månad, så ska bli spännande och se hur de blir, och ska bli spännande och se vad ryggen säger helt enkelt.. Men de visar sig.. Inväntar för övrigt svar från blodprovet jag gjorde i torsdags för ryggen får se vad de ger, och när jag egentligen inte har en aning om va de är för prover jag tagit så blir de ju ännu mer spännande haha.. men hon som stack mig i armen, måste jag ge berömm, jag är nämligen spruträdd, och de är bland de värsta som finns, så fort jag sätter mig i stolen så blir jag kallsvettig och får hjärtklappning och känner mig helt mör i benen typ och vill gärna gråta helt enkelt.. Men hon var jätteduktig, de kändes knappt, fast allt de andra försvann ju inte för de, hjärtklappning osv, men inte ett märke på armen, ingenting, och suerduktig var hon måste jag säga. Har aldrig under snart 28 år mött någon som varit så duktig, så hoppas innerligt att om jag absolut måste göra ett blodprov igen, så får jag samma dam..

Nej, nu ska jag fixa till ögonen lite, då jag ser ut som en halv Alice Cooper..

So long..

Mia.

Grease :)

De blev en sen kväll för min del igår, när jag väl kom i säng som inte var alltför sent så lag ja mig och skulle läsa, bara en sida ni vet.. de slutade ju katastrofalt med att kl var 20 i 2! Snacka om att vända totalt på dygnet, så just nu är jag lite mör, vilket inte alls är bra då schemat för dagen är toppen och kommer förmodligen bli en rätt sen kväll :) Som jag ser framemot detta alltså..

Verkar vara en hel del av FBvännerna som oxå ska gå på musikalen Grease ikväll så vi får se hur många ansikten som man känner igen, men jag är helt säker att deras kväll inte alls kommer bli i närheten av min.. hihi :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, göra mig iordning, diska lite och måla naglarna, sen är jag redo att bege mig för kvällens äventyr :)

Återkommer om de hela imorn eller någon annan dag..

Idag skrivs "historia" då 50- öringen försvinner, som jag har längtat efter att få ta bort detta myntet.. Kan de inte bara ta tillbaka 10-sedeln? :)

Mia

RSS 2.0