Hemkommen från Milano..

Hemma efter en helnice semester, så himla skönt och komma iväg en sväng, de behövdes verkligen! Förra onsdagen begav vi oss fyra stycken kl alldeles för tidigt på morgonen (4) till arlanda för att få en semester i Milano. Bilresan gick strålande och vi började dagen på arlanda med att fira semestern med en varsin drink, eller ja cider för mig och Mallan och öl för grabbarna.. När vi landade var de varmt och skönt och solen sken, och vi begav oss för att köpa biljetter till bussen som skulle ta oss in till stan.. Italienare är för övrigt inte de bästa på engelska ska tilläggas, men efter ett tag så fick vi en buss och en tunnelbana och vips var vi på hotellet, som var helt ok, inte det bästa, men de dög helt klart, receptionen gjorde ett väldigt fint intryck... Sen begav vi oss efter lite uppfräschning ut på en lång promenad.. Och resten av dagarna bestod ganska mycket av gång.. Maten i Milano är nja va ska man säga.. Rätt smaklöst och inte den bästa, och på vissa ställen väldigt dyrt.. Glassen däremot är underbart god, den är underbar helt enkelt. Centrum i Milano är fascinerande med alla lyxbutiker man kan tänka sig, Gucci, Prada, Luis Vuitton och en massa andra exklusiva märken, där man inte törs gå in i butiken för att man inte tror att de är ok att gå in, man tillhör inte den "klassen" helt enkelt.. Skor i fönstren kostar 650 Euro minst och väskorna någon nolla till, helt underbart fascinerande verkligen och skyltförnstren är förtrollande fina.. Man förbländas av den lyxen som finns överallt.. Mitt i centrum står en fantastisk fin kyrka som heter Duomo och fascinerande byggnad, där man kan gå upp för trapporna till taket och gå på taket för 5 Euro och en fantastisk utsikt och man blir helt häpnandsväckande av denna byggnad.. Vädret var strålande hela veckan utom lite moln och en regnskur på lördagen, söndagen var något svalare men annars 28 grader, helt amazing :) På lördagen var de dags för fotbollen, är ju inte så jätteintresserad, men tycker att de kan vara en upplevelse som man vill göra.. De skulle vara en liten fotbollsfest på centrum och några fans skulle träffas, tänkte att ja vi går väl dit och dricker en öl och går till matchen sen.. Visade sig på vägen dit att de var en ganska liten fotbollsfest, eller ja.. De var vi spelarbussen och en till buss, plus att när vi kom till torget efter att ha gått med alla andra så var de vi och ungefär 50 tusen pers till där som skulle på den lilla fotbollsfesten.. Otroligt verkligen.. När vi kom till stadion var det SOLD OUT på skyltarna och de var vi och 80 tusen till som skulle se denna matchen. Det slutade med att A.C Milan vann mot Cagliari och sen delade de ut guld och pokal till hemmalaget, sköt av en himla massa raketer och stämmningen var verkligen på topp! Nackdelen var att Zlatan inte var med och spelade, men de var en himla trevlig upplevelse iaf.

Toaletterna i Milano är hemska, maten är inte vidare god och ganska dyr, men staden är helt underbar och fantastisk, och från att vara i stadskärnan kan man gå några kvarter och komma till en väldigt vacker park. Fina bilar är ingen ovanlighet och vi har sett en hel del fina Ferraris, fascinerande bilar helt enkelt, och jag skullle så gärna vilja ha en egen.. Allt är faktiskt toppen där och de enda som saknas är en strand. De blev några Daquiri för mig och Mallan, endel supergoda medans andra var sämre.. Hittade en inhemsk bar där bartendern kunde knappt något ord på engelska och han gjorde supergoda drinkar, han var verkligen superduktig och förtjänade och jobba på ett annat ställe, så sista kvällen var vi där och gav honom tvåhundrakronor i drinks.. Något för att visa lite uppskattning, och visa att vi verkligen gillade det. Sen kostade inte drinkarna mer än 5 Euro per drink heller, och de var väldigt goda, Pina Colada och Strawberry Daquiri, mycket bra helt enkelt. Så nu blir mitt uppdrag att lära mig att göra riktigt goda Pina Coladas..

Semestern var verkligen superbra och jag känner mig mycket nöjd, men nu är jag glad att jag sitter hemma i soffan och ska strax bege mig till min egna säng som jag längtat till, min egna dusch och mitt egna hem, för att imornbitti bege mig till vårdcentralen för att ta prover, vilket jag gruvar mig för, men de ska nog gå bra hoppas jag.. Sen är de tillbaka till vardagen och jobb igen, för att nästa onsdag bege mig på personalkryssning, de ses oxå fram emot..

Allt de andra.. De tar jag en annan dag, nu är de hög dags för att sova.

Mia.

Kommentarer
Postat av: E

Låter som en alldeles fantastisk semester, vad skönt för dig! Jag väntar med spänning på det andra... ;) Puss

2011-05-19 @ 22:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0